Opening zaterdag 16 mei 2015

Op zaterdag 16 mei heeft de officiële opening van het Univé Beachcourt plaatsgevonden. De plek waar de komende jaren ruimte is voor het beoefenen van verschillende Beachsporten. Het Beachcourt is gelegen naast de lopikse sportvelden direct langs de N210 in Lopik. Om 9:30 werd deze nieuwe sportlocatie geopend door Michel Everaert, WK directeur van de NeVoBo.
Komende zomer is het WK beachvolleybal in Nederland, de reden voor het bestuur van LVV Beach om er voor te zorgen dat dit jaar het Univé Beachcourt geopend kon worden om zo deze snel groeiende sport in deze regio te kunnen promoten en faciliteren. Het Univé Beachcourt beschikt over drie ruim opgezette velden. Mede dankzij de steun van de Bruijn loonwerken en Univé verzekeringen is het gelukt om het Univé Beachcourt in korte tijd te realiseren.
Tijdens de voorbereidingen is mede organisator Maurice van Rossum omgekomen door een auto ongeluk. Dit was voor het bestuur van LVV Beach de reden om ervoor te zorgen dat de opening op zaterdag 16 mei zou plaatsvinden. Maurice zou 18 mei 25 jaar zijn geworden. Om deze reden zal jaarlijks rond deze datum het “Maurice van Rossum toernooi” gespeeld gaan worden. Dit ter nagedachtenis aan deze fantastische persoonlijkheid.
Naast het toernooi was er een clinic voor de jeugd, een promowedstrijd en werd de dag afgesloten met een gezellige barbecue. Het bestuur kan, ondanks het mindere weer, terug kijken op een zeer geslaagd dag.

IMG_0335